Friday, 13 February 2015

Minum Kolagen Dengan Cara Yang Betul, Dapatkan Keanggunan Yang Diidamkan

Minum Kolagen Dengan Cara Yang Betul, Dapatkan Keanggunan Yang Diidamkan


Zaman saya pelajar dulu, kami mendapat biasiswa yang boleh dikatakan agak mewah. Masa tu ada dikalangan kawan-kawan saya yang membeli pelbagai produk kecantikan. Maklumlah, dah usia meningkat remaja, darah manis orang cakap. Mestilah nak kelihatan cantik dan bergaya.

Tak kurang juga yang melaburkan duit untuk membeli kolagen. Ketika itu, pada persepsi saya, saya tidak perlukan semua itu kerana kolagen dan alat-alat kosmetik lain adalah untuk orang yang taksub untuk kelihatan cantik, Orang yang ada banyak masa nak belek-belek muka depan cermin. Saya ni, yang sibuk belajar sudah tentu tak berminat dengan semua itu.

Kulit muka saya pun bukanlah jenis yang teruk sangat. Saya pernah naik jerawat yang teruk selepas SPM, tapi lepas jerawat tu dah ok, macam jerawat segan-segan pula nak tumbuh kat muka.

Semuanya berubah selepas saya join member Shaklee dan selepas saya melahirkan anak. Saya ada terbaca lah testimoni yang kolagen Shaklee boleh menambahkan susu badan. Hari ini meronta-ronta nak cuba, Sebenarnya itu alasan saja, sebenarnya lebih terpengaruh bila ada kawan yang usia lebih tua daripada saya nampak lebih muda, dan ada yang rasa kesannya dalam masa 5 hari sahaja.

set kulit cantik
Jangan biarkan jejaka idaman anda dirampas oleh gadis yang lebih anggun dengan kolagen


Siapa tak terujakan?


Sebenarnya Shaklee tidak menyarankan penggunaan kolagen kepada ibu mengandung dan ibu menyusu bukan kerana berbahaya kepada ibu dan bayi, tetapi kerana tiada kajian yang dilakukan terhadap ibu yang istimewa ini.

Kolagen Shaklee dikatakan tidak sesuai untuk wanita mengandung dan ibu menyusu kerana mengandungi Suma Root dan kesan herba ini ke atas wanita hamil dan menyusu tidak pernah dikaji. Namun, dikatakan Suma Root mempunyai kesan yang sama dengan estrogen, jadi kesannya hampir sama dengan herba lain termasuk alfalfa, fenugreek (halba) dan milk thistle.

Jadi, tak hairanlah jika ibu menyusu yang minum kolagen Shaklee merasakan susunya makin meriah. Apa yang perlu diperhatikan jika ingin menggunakan kolagen Shaklee kerana ianya dibuat daripada ikan dan kerang-kerangan. Jika awak alah kepada makanan lain, mungkin tidak sesuai produk ni dengan awak.

Resepi Kolagen Shaklee saya untuk kesan maksimum


Ada pelbagai cara orang menikmati kolagen Shaklee dan jarang sekali orang minum kolagen semata-mata kerana baunya ada sedikit hanyir. Awal-awal dulu saya campurkan dengan jus oren Twister tu baru boleh minum. Ada yang mencampurkan dengan kordial atau milo.

Sekarang saya suka campurkan kolagen dengan Vivix. Tentulah resepi terbaik untuk kulit yang gebu, mulus dan licin berseri. Campurkan satu sudu Vivix dan satu sachet kolagen ke dalam shaker, campurkan air masak, goncang dan sedia untuk diminum.

Mesti guna air sejuk atau air suam tau, bukan air panas kerana air panas boleh merosakkan struktur kolagen yang merupakan protein. Nanti minum kolagen pun, tidak berkesan.

Hilang persepsi yang kolagen Shaklee ni hanyir. Tak sampai 5 minit dah habis satu shaker. Mudahkan nak dapat kulit cantik dan awet muda? Kat rumah saja, tak perlu pun berhabis duit di spa.

Minum kolagen tu pula, waktu perut kosong kerana masa itu penyerapan adalah laju. Bila diserap dengan cepat dan banyak, lagilah cepat kesannya.

Apa kata pengguna kolagen Shaklee?


Selepas hampir 1 kotak kolagen habis, saya dapati kulit muka saya lebih lembut dan gebu. Walaupun pori-pori masih belum tertutup sepenuhnya, tapi bahagian pipi memang sangat berbeza. Bila saya belek-belek album lama, memang nampak sangat beza. Dulu kulit agak kusam dan gelap, kini lebih cerah dan berseri.

Selain itu, saya juga perasan yang susu badan memang meriah. Sekejap saja rasa cik B dah full. Kalau time cuti je, anak mesti nak melekat aja.

Rambut saya juga tak lagi gugur dengan banyaknya. Kalau awal-awal bersalin dulu, asal menyapu lantai mesti penuh dengan rambut. Dalam bilik air pun, tersumbat dengan rambut je. Memang boleh nampaklah bezanya sebelum dan selepas ambil kolagen Shaklee.

Testimoni salah seorang pengguna Vivix dan kolagen dengan konsisten. Nampakkan perbezannya?




Tak adil!!!!

Kenapa tak adil? Ooohh, nak tengok juga perubahan pada saya? Tak tahu aci ke tak sebab saya makan banyak produk Shaklee, bukan Vivix dan kolagen sahaja. Sebab semua produk Shaklee ada potensi untuk buat kulit lagi cantik dan anggun tau.

testimonial set cantik shaklee
Ada beza kan?

Saya mula guna Shaklee dalam akhir tahun 2012. Masa tu mulakan dengan ESP dan set asas, tak mampu lagi nak beli Vivix dan kolagen. Dalam tahun 2014 je baru start Vivix dan kolagen dan inilah hasilnya. Saya sangat berpuas hati dan inilah Shaklee Effects saya.

Jika ada sebarang soalan, in sha Allah saya cuba bantu awak sebaik mungkin, tapi awak kenalah hubungi saya dulu.

SMS / Whatsapp : 012 621 1883


Friday, 6 February 2015

5 Panduan Hilangkan Jerawat Dari Dapur Sahaja

5 Panduan Hilangkan Jerawat Dari Dapur Sahaja


Anda dah baca tak entry saya sebelum ini mengenai cara menghilangkan lingkaran gelap bawah mata? Kalau belum, boleh baca cepat-cepat artikel hilangkan lingkaran gelap bawah mata tu sebab tips yang saya kongsisangatlah simple dan murah. Lepas itu bolehlah tampil lebih anggun tanpa matapanda.

Untuk kali ini, saya ingin berkongsi tips tradisional untuk mengubat jerawat. Apa lagi pengacau yang ada pada muka seseorang wanita yang menghalang keanggunan kalau bukan jerawat? Naik jerawat sebiji pun dah riuh sekampung, apa lagi kalau muka memang mesra jerawat.

Jadi, kali ini saya bawakan 5 tips yang cukup senang, dan sudah tentu murah untuk menghilangkan jerawat. Boleh pilih mana satu yang awak suka. Kalau ada tips-tips lain, boleh kongsi-kongsi kat sini ye.

Tepung sagu


Tepung sagu amat sesuai jika jerawat awak adalah kecil-kecil dan merah. Orang kata jerawat pasir.
Caranya ialah, ambil sedikit tepung sagu, campur dengan bedak sejuk dan bancuh dengan air suam. Lepas tu awak boleh sapukan pada muka yang ditumbuhi jerawat.
Cuba lakukan setiap malam selama lebih kurang semiggu dan awak akan lihat hasil yang memberi kepuasan.

Daun teh


Caranya ialah dengan memasukkan daun teh ke dalam air yang mendidih. Apabila wapnya sudah keluar, kenakan wajah yang berjerawat kepada wap tadi.

Lakukan 1-2 kali sehari sehingga jerawat awak sembuh.

Ingat ye, daun teh tau. Bukannya serbuk teh. Kena pakat kutip daun teh di Cameron Highland.


Bedak  batu

bedak batu hilangkan jerawat
Bagi yang tak tahu, inilah rupa bedak batu.



Caranya ialah basuh muka dengan air suam. Selepas muka dikeringkan, sapulah bedak batu pada muka awak setiap malam. Esoknya, basuh dengan air bersih dan keringkan.

Lakukan langkah di atas sehingga jerawat hilang.

Bawang putih


Bawang putih adalah sesuai untuk jerawat batu.

Ambil seulas bawang putih, bersihkan dan titik sedikit. Kemudian sapukan pada jerawat yang baru tumbuh. Awak akan dapati jerawat batu awak akan segera hilang.

Pucuk jambu


Pucuk jambu boleh mengelakkan jerawat yang naik meninggalkan kesan parut yang bisa mencacatkan wajah.

Caranya ialah dengan mengambil segenggam pucuk jambu, basuh dan buangkan urat ditengahnya. Tumbuk daun jambu itu dan campurkan dengan sedikit bedak sejuk. Tempekkan ke muka sehingga kering. Apabila kering, bilas dengan air suam.

Sebaiknya diamalkan setiap malam. Awak akan dapati bukan sahaja jerawat yang hilang, malah kesan parut juga turut tiada.  

Sekarang semua orang boleh kelihatan anggun


Wednesday, 4 February 2015

3 Tips Jimat Hilangkan Mata Panda

3 Tips Jimat Hilangkan Mata Panda


Ramai kawan-kawan saya yang berkeluarga dan bekerja mengadu sukar mendapatkan rehat yang cukup kerana terpaksa layan anak yang sukar tidur lambat. Akibatnya badan jadi penat dan yang paling ketara ialah mata pun bengkak dan ada lingkaran bawah mata ataupun eye bag.

Ada juga orang memanggil keadaan ini sebagai mata panda, tapi panda tu binatang yang comel. Kalau wanita macam anggun macam kita ni ada mata macam tu, agak-agak comel tak?

Bagi sesiapa yang rasa trend mata panda tu comrl. boleh berhenti baca sampai sini. Tetapi, kalau nak tahu bagaimana nak hilangkan mata panda ni dan dapatkan sepasang mata yang bersinar dan menawan, boleh teruskan membaca.

Macam cantik je make up macam ni, boleh juga tutup mata panda tu


Sebenarnya ada banyak cara untuk menghilangkan mata pandai ni, tapi saya kongsikan cara yang mudah dan praktikal.

1. Gunakan uncang teh. Kalau tak mahu membazir, gunakan uncang yang sudah digunakan untuk buat minuman. Boleh mula kumpul lah selepas buat teh.

Rendamkan dalam air sejuk, selepas disejatkan, taruk kat mata lebih kurang 15 minit.

2. Gunakan timun batang yang buat ulam tu. Mula-mula potong nipis-nipis, kemudian simpan dalam peti sejuk. Bila nak guna, terus ambil yang sejuk-sejuk tu letak kat mata. Memang terangkatlah. Rasa segar sangat.

3. Gunakan ais. Ni bukan guna ais seketul letak atas mata tau. Kalau tak, bukan lagi tenang, lagi stress ada sebab habislah basah bantal korang. Caranya gosokkan ais ke atas kelopak mata beberapa kali. Kesejukan ais tu memang boleh memberi rasa segar kepada urat mata.

Satu cara lagi ialah gunakan kapas muka, rendamkan dalam air berisi ais kemudian tampal lah kat mata.

Macam biasalah, mencegah lebih baik daripada mengubati. Jadi, kalau tak mahu mata panda ni, belajar-belajarlah tidur secukupnya dan ajar anak kita tidur awal.

Tak dinafikan selepas bergelar ibu atau yang baru bergelar isteri pun memang agak susah untuk tidur awal kerana banyak kerja yang perlu dibereskan sebelum tidur. Betul tak?

Jadi, kepada yang ada masalah mata panda, boleh lah mencuba tips-tips di atas. Kena ingat satu perkara, teknik ini perlu diamalkan dengan istiqamah sebelum lingkaran hitam itu hilang. Buat sekali,mungkin tak jadi.

Kalau ada tips yang lebih best, boleh kongsi-kongsi ya.

Okla, saya pun perlu tidur untuk elakkan mata panda ni.

Monday, 2 February 2015

Hilangkan Parut Campak Di Muka Untuk Jadi Miss Universe Semula

Hilangkan Parut Campak Di Muka Untuk Jadi Miss Universe Semula

Campak adalah salah satu penyakit berjangkit yang membekalkan imuniti seumur hidup. Bermaksud sekali dah kena campak, risiko untuk mendapatnya lagi sekali adalah sangat rendah atau mungkin tipis terus.

Beruntunglah orang yang sudah kena campak ketika masih kecil sebab apabila sudah besar mungkin parut campak yang mencacatkan sudah hilang. Dalam sesetengah keadaan, ada orang yang mungkin boleh dapat campak untuk kali kedua atau ketiga.

Boleh bayang jika kena campak ketika sudah dewasa dan parutnya di muka menjadi seperti kawah bulan. Tak sanggup nak bayangkan.

Saya ingin berkongsi testimonial seorang gadis yang dijangkiti campak ketika dewasa dengan wajah yang berparut, berkawah macam bulan, namun berjaya menghilangkan parut itu.

Miss Universe Suami

Puan Hidaya ialah wanita tercantik atau Miss Universe kepada suaminya. Namun, di diuji apabila dijangkiti chicken pox daripada anaknya. Masatu memang saham jatuh merudum la. 

Jom tonton video dia dan saksikan bagaimana dia menyelesaikan masalah parut chicken poxnya dan menawan balik hati suaminya.



Amacam? Teruja tak? Sebulan je masa diambil untuk menghilangkan parut chicken pox malahan kulit pun jadi makin cantik. Orang kata kalau kena chicken pox masa dah besar, memang parut dia sangat teruk lain macam. Apa lagi, aktiviti menggaru pun lebih seronok.

Untuk maklumat lanjut mengenai produk yang digunakan oleh Puan Hidaya, boleh hubungi saya:

Fyda Noh

[SMS / Whatsapp : 012 621 1883 | Fyda]

[Emel : fydanoh@gmail.com]

Nanti kita sembang panjang-panjang ye, dah tentu konsultasi percuma khas dan terbaik untuk anda,

Sunday, 1 February 2015

Segmen Berkenalan by: Dr. Shikin

Segmen Berkenalan by: Dr. Shikin


Terima kasih sangat kepada penganjur segmen ini, iaitu Dr Shikin. Inilah peluang untuk berkenalan antara sesama blogger.

Cepat-cepat ya join kerana segmen ini akan berakhir bila-bila masa sahaja, dan saya nak jemput kawan saya iaitu

Norliazira untuk turut serta dalam segmen ini.

Jika ingin kelihatan anggun dengan Shaklee, just pm saya fydanoh@gmail.com