Saturday, 23 June 2018

5 Penyebab Jeragat Yang Paling Popular Di Malaysia

5 Penyebab Jeragat Yang Paling Popular Di Malaysia

Jeragat ialah masalah kulit tak bahaya. Namun, zaman sekarang ni ramai sangat orang tak kira usia dah mengalami masalah jeragat. Umur masih muda, tapi dah nampak kesan penuaan yang teruk di muka.

So, mari kita tengok apa penyebab jeragat ni dan bagaimana kita nak atasi masalah ini.

Punca Jeragat 1 : Sinar Matahari 


Sinar matahari mengandungi sinar UVA & UVB yang boleh menyebabkan kerosakan sel kulit.
UVB merosakkan sel bawah kulit dan UVA pula sel luar kulit. Kerosakan di lapisan dalam kulit boleh menyebabkan kulit menjadi kehitaman atau jeragat.

Jadi, untuk hilangkan jeragat, punca penyebab jeragat ini mesti diatasi. Kesan sinar UV ini bukan saja menyebabkan pigmentasi atau, jeragat tapi paling menakutkan boleh membawa kepada masalah kanser kulit.


Punca Jeragat 2 : Kehamilan 


Akibat perubahan hormon, ramai wanita mengandung akan mengalami masalah kulit, termasuk hyperpigmnetasi, kegatalan, kulit pecah, jerawat, ekzema dan jeragat.

 Jadi, ibu mengandung dasarankan untk mengambil nutrisi yang cukup untuk memastikan kulit sentiasa sihat.

Selalunya masalah kulit ini akan baik selepas melahirkan anak. Namun, ada juga yang mendapatti masalah kulitnya menjadi semakin teruk.

Punca Jeragat 3 : Rawatan Hormon 


Ramai wanita selepas bersalin mengalami masalah jerawat, terutamanya jika mengambil kaedah perancang keluarga jenis hormon. Contohnya pil pencegah kehamilan. Ini disebabkan oleh hormon estrogen yang berlebihan dalam badan.

Saya bukan menggalakkan anda untuk tidak merancang keluarga. Cuma, jika jeragat menjadi masalah kepada anda, mungkin boleh tukar ke kaedah perancang keluarga yang tak melibatkan hormon.

Punca Jeragat 4 : Ubat-ubatan 


Pengambilan beberapa jenis ubat yang memberi ‘side effect’ pada keupayaan kulit untuk merawat dan menghasilkan baru dengan aktif. Ini punca jeragat yang jarang kita sedar.

Ubat-ubatan ini termasuk ubat tahan sakit jenis NSAIDs dan ubat sawan.

Punca Jeragat 5 : Produk Sintetik


Penggunaan produk kosmetik atau alat solek sintetik atau mengandungi bahan kimia yang boleh menipiskan kulit menyebabkan UV matahari boleh menembusi sel kulit dengan mudah sekali.

Mana Satu Masalah Anda?


Puan-puan rasa mana 1 penyebab jeragat anda?

Kalau dah tahu, senang la kan, kita kena jauhi lah penyebab-penyebab di atas.  Tapi, ada tak cara yang sangat senang nak hilangkan jeragat tu?

Ya, saya ada caranya, iaitu dengan gunakan Skincare YOUTH Shaklee. Yang mampu merawat masalah kulit dan sesuai dengan semua jenis kulit.

Apa Istimewanya Skincare Penghilang Jeragat Terbaik?


Hampir semua produk kecantikan kat Malaysia ni berani janji kesan cepat. Tapi hampir tak ada yang menjamin produknya selamat.

Tak percaya ?

Cuba Google jenama skin care yang ada di Malaysia. Dari yang mahal sampai ke murah. Memang tak ada yang menjamin produknya selamat dan dijamin berkesan.
Kenapa ?
Sebab cara paling senang untuk menyelesaikan masalah kulit termasuk jeragat ialah dengan campur bahan kimia. Bila ada bahan kimia, memang lah kesan dia cepat, tapi kerosakan yang dibuat kat kulit tu tak nampak. 
Jadi Youth Skin Care ialah satu-satunya skin care yang jamin boleh hilangkan jeragat dan yang paling penting, selamat.


Bukan Cakap Mulut Tapi Memang Diuji Di Makmal Canggih

Cuba anda cari mana-mana skincare di Malaysia ni, ada tak yang berani mengatakan skincare mereka 100% berkesan dan clinically proven?

Ada tak? 
Hanya Youth Skin Care betul-betul uji penggunanya.
Clinically proven bermaksud syarikat buat kajian pada pengguna skin care ini secara klinical. Pengguna di bawa ke makmal untuk di periksa dengan teliti. Bukan hanya tengok perubahan kulit dengan mata kasar sahaja.
Kulit muka diimbas menggunakan mesin dan kualiti kulit dibanding sebelum dan selepas penggunaan YOUTH.

Yang hebatnya memang 100% orang yang gunakan produk YOUTH mengalami perubahan kulit yang lebih baik dan 60% mereka mendapat kulit 10 tahun lebih muda.

Wow ke wow??
Majoriti skin care lain tak menguji kesan produk mereka pada pengguna secara klinikal. Mereka hanya bertanya atau pilih pengguna yang ada perubahan saja. Padahal sebahagian besar tak ada kesan. Walaupun produk tu mahal dan berjenama.
Sekarang anda sedar betapa seriusnya jenama Youth ni untuk membantu anda menghilangkan jeragat tanpa merosakkan 1 sel pun pada wajah anda.

Lebih Baik Dari Rawatan Laser

Bertindaklah sekarang, dapatkan Skincare YOUTH ni untuk hilangkang jeragat anda. Dan ramai dah mengakui bahawa skincare ini lebih baik dari rawatan laser.

Hubungi saya untuk dapatkan set anda sekarang..

Fyda - 012 621 1883

No comments:

Post a Comment