Saturday, 30 June 2018

Produk Hilangkan Jeragat 100% Berkesan Tanpa Kompromi

Produk Hilangkan Jeragat 100% Berkesan Tanpa Kompromi


Antara masalah yang berkaitan kecantikan yang sering melanda wanita ialah jeragat. Jeragat ni masalah biasalah berlaku kepada orang-orang yang meningkat usia. Dalam akhir 30-an, nak masuk 40-an.

Tapi sekarang ni ramai dah orang-orang muda dalam 20-an yang kena jeragat ni.

Pulak tu, susah pulak nak hilangkan. 

Geram betul kan? Dah la susah nak hilang, pastu muka kita nampak lebih tua pula.

Dalam entry ni saya nak share tentang 1 produk skincare yang ambil masa 8 tahun untuk dihasilkan. Yang penuh dengan nutrisi, yang berkesan 100% kepada semua jenis kulit. Dan ramai yang gunakan skincare ni, alhamdulillah sangat berpuas hati.

Testimoni Pengguna Skincare Yang Sangat Berpuashati






YOUTH Skincare Dihasilkan Melalui Kajian Klinikal

Youth Skincare ni adalah skincare yang baru  dikeluarkan oleh Shaklee Corporation pada akhir tahun 2017. Dan untuk pasaran Malaysia, ia telah mula dijual pada Febuari 2018. 
Apa yang menarik tentang Youth ini adalah;
Youth dikeluarkan selepas 8 tahun kajian oleh pakar kecantikkan kulit Shaklee. Dengan kerjasama pakar kulit.
Youth diperbuat daripada 100% tumbuhan dan bebas dari 1500 jenis bahan kimia berbahaya. Pendek kata YOUTH ni bebas daripada semua bahan kimia yang jadi kontroversi dalam produk kecantikan. 
Kajian ke atas pengguna-pengguna Youth membuktikan Youth 100% berkesan terhadap semua jenis kulit, dan 2/3 daripada orang guna tu kulitnya jadi muda 10 tahun.
Mempunyai 8 patern  dan patern pending bermaksud formula ini tidak dikeluarkan oleh mana-mana syarikat lain. Kalau nak dapatkan kebaikan dari YOUTH, mesti kena dapatkan dari Shaklee.
Bebas Gluten dan Hypoallergenic (tidak menyebabkan tindak balas alergi). Jadi sesuai untuk kulit sensitif. Dan juga tak menyebabkan pori-pori tersumbat. 
Diuji oleh Dermatologist (Pakar Kulit) dan Ophthalmologist (Pakar Mata).

Sebab tu ramai pengguna YOUTH sangat berpuas hati. Malah ada yang dah dapat rasa kesan seawal 7 hari. Tapi, semuanya bergantung kepada masalah kulit yang anda hadapi. Selain tu, Shaklee satu-satunya syarikat yang memberi jaminan 100% bahawa produknya berkesan. Berbanding ada syarikat lain yang hanya bagi jaminan 98% hingga 99.9% sahaja.

Banyaknya.. Perlu Ke Guna Semua Ni?

Sebaiknya memang ambik semua la untuk kesan yang terbaik, dan tak perlu risau sebab YOUTH ni sesuai untuk semua jenis kulit. Namun, pihak Shaklee ada memberi panduan pemilihan skincare berdasarkan jenis kulit.

Boleh rujuk gambar di bawah;



Based on gambar di atas, sekiranya anda mempunyai;
1.Jerawat/jeragat/pori besar/dan warna tona tak sekata – anda perlukan SET ASAS YOUTH sahaja.
2.Anda sudah mempunyai kedutan atau kedutan halus – SET ASAS YOUTH + SERUM
3.Parut/ Pigmentasi / Jeragat – SET ASAS YOUTH + SERUM + RADIANCE C+E.
Untuk dapatkan set YOUTH anda,

Boleh hubungi Fyda sekarang melalui wasap www.wasap.my/60126211883



Saturday, 23 June 2018

5 Penyebab Jeragat Yang Paling Popular Di Malaysia

5 Penyebab Jeragat Yang Paling Popular Di Malaysia

Jeragat ialah masalah kulit tak bahaya. Namun, zaman sekarang ni ramai sangat orang tak kira usia dah mengalami masalah jeragat. Umur masih muda, tapi dah nampak kesan penuaan yang teruk di muka.

So, mari kita tengok apa penyebab jeragat ni dan bagaimana kita nak atasi masalah ini.

Punca Jeragat 1 : Sinar Matahari 


Sinar matahari mengandungi sinar UVA & UVB yang boleh menyebabkan kerosakan sel kulit.
UVB merosakkan sel bawah kulit dan UVA pula sel luar kulit. Kerosakan di lapisan dalam kulit boleh menyebabkan kulit menjadi kehitaman atau jeragat.

Jadi, untuk hilangkan jeragat, punca penyebab jeragat ini mesti diatasi. Kesan sinar UV ini bukan saja menyebabkan pigmentasi atau, jeragat tapi paling menakutkan boleh membawa kepada masalah kanser kulit.


Punca Jeragat 2 : Kehamilan 


Akibat perubahan hormon, ramai wanita mengandung akan mengalami masalah kulit, termasuk hyperpigmnetasi, kegatalan, kulit pecah, jerawat, ekzema dan jeragat.

 Jadi, ibu mengandung dasarankan untk mengambil nutrisi yang cukup untuk memastikan kulit sentiasa sihat.

Selalunya masalah kulit ini akan baik selepas melahirkan anak. Namun, ada juga yang mendapatti masalah kulitnya menjadi semakin teruk.

Punca Jeragat 3 : Rawatan Hormon 


Ramai wanita selepas bersalin mengalami masalah jerawat, terutamanya jika mengambil kaedah perancang keluarga jenis hormon. Contohnya pil pencegah kehamilan. Ini disebabkan oleh hormon estrogen yang berlebihan dalam badan.

Saya bukan menggalakkan anda untuk tidak merancang keluarga. Cuma, jika jeragat menjadi masalah kepada anda, mungkin boleh tukar ke kaedah perancang keluarga yang tak melibatkan hormon.

Punca Jeragat 4 : Ubat-ubatan 


Pengambilan beberapa jenis ubat yang memberi ‘side effect’ pada keupayaan kulit untuk merawat dan menghasilkan baru dengan aktif. Ini punca jeragat yang jarang kita sedar.

Ubat-ubatan ini termasuk ubat tahan sakit jenis NSAIDs dan ubat sawan.

Punca Jeragat 5 : Produk Sintetik


Penggunaan produk kosmetik atau alat solek sintetik atau mengandungi bahan kimia yang boleh menipiskan kulit menyebabkan UV matahari boleh menembusi sel kulit dengan mudah sekali.

Mana Satu Masalah Anda?


Puan-puan rasa mana 1 penyebab jeragat anda?

Kalau dah tahu, senang la kan, kita kena jauhi lah penyebab-penyebab di atas.  Tapi, ada tak cara yang sangat senang nak hilangkan jeragat tu?

Ya, saya ada caranya, iaitu dengan gunakan Skincare YOUTH Shaklee. Yang mampu merawat masalah kulit dan sesuai dengan semua jenis kulit.

Apa Istimewanya Skincare Penghilang Jeragat Terbaik?


Hampir semua produk kecantikan kat Malaysia ni berani janji kesan cepat. Tapi hampir tak ada yang menjamin produknya selamat.

Tak percaya ?

Cuba Google jenama skin care yang ada di Malaysia. Dari yang mahal sampai ke murah. Memang tak ada yang menjamin produknya selamat dan dijamin berkesan.
Kenapa ?
Sebab cara paling senang untuk menyelesaikan masalah kulit termasuk jeragat ialah dengan campur bahan kimia. Bila ada bahan kimia, memang lah kesan dia cepat, tapi kerosakan yang dibuat kat kulit tu tak nampak. 
Jadi Youth Skin Care ialah satu-satunya skin care yang jamin boleh hilangkan jeragat dan yang paling penting, selamat.


Bukan Cakap Mulut Tapi Memang Diuji Di Makmal Canggih

Cuba anda cari mana-mana skincare di Malaysia ni, ada tak yang berani mengatakan skincare mereka 100% berkesan dan clinically proven?

Ada tak? 
Hanya Youth Skin Care betul-betul uji penggunanya.
Clinically proven bermaksud syarikat buat kajian pada pengguna skin care ini secara klinical. Pengguna di bawa ke makmal untuk di periksa dengan teliti. Bukan hanya tengok perubahan kulit dengan mata kasar sahaja.
Kulit muka diimbas menggunakan mesin dan kualiti kulit dibanding sebelum dan selepas penggunaan YOUTH.

Yang hebatnya memang 100% orang yang gunakan produk YOUTH mengalami perubahan kulit yang lebih baik dan 60% mereka mendapat kulit 10 tahun lebih muda.

Wow ke wow??
Majoriti skin care lain tak menguji kesan produk mereka pada pengguna secara klinikal. Mereka hanya bertanya atau pilih pengguna yang ada perubahan saja. Padahal sebahagian besar tak ada kesan. Walaupun produk tu mahal dan berjenama.
Sekarang anda sedar betapa seriusnya jenama Youth ni untuk membantu anda menghilangkan jeragat tanpa merosakkan 1 sel pun pada wajah anda.

Lebih Baik Dari Rawatan Laser

Bertindaklah sekarang, dapatkan Skincare YOUTH ni untuk hilangkang jeragat anda. Dan ramai dah mengakui bahawa skincare ini lebih baik dari rawatan laser.

Hubungi saya untuk dapatkan set anda sekarang..

Fyda - 012 621 1883

Saturday, 9 June 2018

6 Cara Atasi Tona Kulit Tak Sekata Dengan Bahan Semulajadi Dari Dapur




6 Cara Atasi Tona Kulit Tak Sekata Dengan Bahan Semulajadi Dari Dapur


Kulit dengan tona tak sekata walaupun tak menyebabkan kesakitan tapi bila tengok cermin sangat lah tak best. Sini cerah, sana bertompok. Sini gelap.. Hissyy tak cantik sangat kan.

Sebenarnya untuk atasi masalah tona kulit tak sekata ni, kita perlukan nutrisi dari dalam. Maknanya memang kena ambik vitamin atau suplemen.

Tapi, ramai orang lebih suka pakai produk yang tepek-tepek kat muka kan? Sebab kononnya kalau makan lagi bahaya.

Sebenarnya produk yang tepek kat muka lagi bahaya kalau ada bahan kimia yang tinggi. Sebab dia terus diserap masuk saluran darah.

Anyway, saya nak berkongsi masker dari bahan semulajadi untuk kulit tona tak sekata yang boleh didapati daripada dapur anda sendiri.

atasi kulit bertompok

1. Bijirin Oat 


Bijirin oat bukan saja berkesan untuk kurangkan kolesterol dan lemak tapi sangat bermanfaat untuk kecantikan kulit. Bijirin oat membantu untuk hilangkan kesan-kesan kemerahan dan keradangan disebabkan oleh sinaran cahaya matahari, kulit kering atau alergi.

Cara penggunaanya ialah dengan blend bijirin oat supaya lebih halus dan campurkan dengan sedikit air. Gunakan campuran ini sebagai skrub muka. Skrub selama 3 minit untuk mendapatkan kulit yang lembut dan mulus. Lakukan sekerap 3 kali seminggu dan hasilnya sangat lah amazing.

2. Air Perahan Lemon 


Air perahan lemon membantu untuk menghilangkan minyak yang berlebihan, mempercepat pertukaran sel kulit dan mengembalikan warna kulit kembali sekata. Kulit akan mudah berjerawat dan black head akan mudah timbul jika kulit wajah anda terlebih minyak.

Ratakan air perahan lemon di kulit dan biarkan kering. Setelah itu, barulah dibilas sehingga bersih dan rasakan muka lebih bersih dan segar dan yang penting tak berkilat-kilat dek lebihan minyak.

Tapi hati-hati jika kulit anda kering dan ada luka mungkin rasa pedih sangat.

3. Kunyit dan Yogurt 


Kunyit memang digunakan sejak zaman nenek moyang kita dan sangat membantu untuk mengurangkan masalah tona kulit tak sekata.

Ambil satu sudu kecil serbuk kunyit dan campurkan dengan 3 sudu kecil yogurt. Gaul sampai rata. Lepas tu, sapukan di muka sebagai mask. Biarkan selama 20 minit. Lepas tu, basuh dengan air suam. Lakukan mask ini 3 kali seminggu untuk kesan yang cepat.

4. Kentang Dan Lemon 


Kentang dan air perahan lemon juga sangat berkesan untuk meratakan warna kulit. Bersihkan kentang dan kisar bersama air perahan lemon. Kacau rata campuran itu dan sapu di muka. Lakukan secara rutin, 2 kali sehari untuk lihat kesan yang terbaik.

5. Air Kelapa 


Air kelapa memang best diminum, lagi kalau musim cuaca panas. Jangan taktau, air kelapa juga dapat membantu untuk kecantikan kulir. Basuh muka dengan air kelapa setiap pagi, biarkan ia kering sendiri pada wajah. Lepas dah kering, bilas semula wajah dengan dengan air bersih. Air kelapa dapat mencerahkan kulit, mengatasi wajah kusam, melicinkan kulit dan mengecutkan jerawat.

Tapi, mesti guna air kelapa fresh yaa.. Bukan beli kat kedai yang dicampur gula tu.

6. Ubi Sengkuang 


Antara khasiat yang terkandung di dalam ubi sengkuang adalah ianya dapat membantu menyejukkan kulit di samping menyegar dan menjadikan kulit cerah dan sekata.

Caranya adalah dengan membersihkan sengkuang dan sagat isi nya. Sapu rata ke seluruh muka dan leher seperti masker. Biar 15-20 minit sampai kering dan bilas muka dengan air suam. Insha Allah, berkesan.

Tapi kalau tak rajin nak buat benda-benda tepek kat muka semua ni, saya nak cadangkan produk yang anda boleh makan untuk mendapat kulit dengan tona sekata. Apatah lagi, seperti sel-sel lain, kulit kita juga perlukan nutrisi dari dalam untuk berfungsi dengan baik.

Vitamin C



1. Memang diperlukan untuk penghasilan kolagen yang sememangnya diperlukan untuk keanjalan kulit.

2. Membantu penyembuhan luka jerawat

3. Bertindak sebagai antioksida yang meneutralkan radikal bebas yang merosakkan kulit.

GLA Complex



1. Mengurangkan keradangan pada kulit. Kalau ada keradangan, kulit kita pun akan rosak.

2. Untuk kestabilan hormon, jadi boleh kurangkan jeragat dan jerawat.

3. Melembapkan kulit dan melindungi dari sinaran UV.

4. Boleh bagi kesan glowing kepada kulit.

Co-Q Trol Plus



1. Meningkatkan tenaga sel untuk membaiki sel yang rosak.

2. Bantu hilangkan jeragat

3. Bantu kulit berseri dan awet muda

4. Mengurangkan kedutan dan menganjalkan kulit

ESP (Soy Protein Isolate Powder)


1. Protein diperlukan untuk membaiki sel kulit dan menghasilkan sel baru yang baik.

2. Mengurangkan parut, menjadikan kulit cerah, gebu dan cantik walau tanda kedutan.

Shaklee Kolagen


1. Semua tahu kan kolagen sangat bermanfaat untuk kesihatan dan kecantikan kulit. Tapi kolagen Shaklee adalah terbaik sebab molekul yang sangat kecil dan mudah meresap.

2. Diekstrak daripada sisik ikan merah.

3. Terbukti meningkatkan penampilan kulit sebanyak 71% selepas penggunaan secara konsisten selama 8 minggu.

Produk-produk ini adalah sangat penting untuk kesihatan kulit kita kerana membekalkan nutrien yang sangat baik untuk kulit.


Pertanyaan Tona Kulit

Whatsapp 'tona kulit' ke 012 621 1883. Atau klik sini www.wasap.my/60126211883

Belian secara online, klik sini : Tempah Sekarang Set Tona Sekata

  

Friday, 8 June 2018

Kulit Wajah Rosak Akibat Kosmetik Dan Macam-Macam Skincare, Akhirnya Temui Produk Terbaik

Kulit Wajah Rosak Akibat Kosmetik Dan Macam-Macam Skincare, Akhirnya Temui Produk Terbaik


Masa kita zaman remaja dulu, dah tentu kita pun ada keinginan nak cantik-cantik kan? So pantang tengok kawan-kawan guna skincare mesti nak cuba juga. Dan asal muka ada masalah sikit, terus nak tukar skincare.

Betul tak?

Masa budak-budak dulu mana ada duit banyak sangat, so guna jelah mana-mana ikut kemampuan. Kalau yang memang ada masalah kulit teruk sikit dan mak ayah nak masuk campur, adalah mak ayah beli yang mahal sikit.

Macam saya dulu, zaman sekolah saya memang tak ada masalah kulit sangat. Tak pandai nak cuci muka pun. Ikut kawan-kawan je, sebab tinggal kat asrama. Masa keluar outing ikutlah kawan-kawan beli kat supermarket.

Bila dah habis SPM, teruk sangat kulit muka saya. Tiba-tiba jerawat muncul entah dari mana. Memang sangat teruk. Bertukar-tukar skincare juga lah. Akhirnya, ayah saya mula risau. Maklumlah umur begitulah anak-anak perempuan ni nak cari boifren kan? Risau anak dia tak laku, so dia belikan ubat jerawat dari farmasi. Dalacin-T namanya.

Dalacin-T ada kandungan salicyclic asid yang boleh kecutkan jerawat. Lepas guna produk tu memang kurang terus jerawat. Lepas tu tak naik-naik dah. Tapi parut dia kekal sampai hari ni. Ni dalam usaha nak hilangkan parut.

SkinCare Bebas 1,500 Bahan Kimia Yang Ada Dalam Skincare Lain


Ok, saya nak share kisah kawan saya ni. Yang guna macam-macam skincare sejak zaman remaja, tapi ada je masalah kulit dia. Tak pandai selesai. Akhirnya, dia jumpa skincare yang terbaik. Sesuai untuk semua jenis kulit yang dah ubah kulit dia.

Yang paling best dia cakap, jerawat dah jarang naik dan kalau naik jerawat pun cepat je kering.

So, anda pun tentu nak skincare macam ni kan?

Masa eksperimen dah tamat. Walaupun pelbagai produk skincare tiba-tiba muncul macam cendawan lepas hujan, tapi hampir semua tak ada jaminan yang produk tu selamat. Hanya kenyataan daripada founder saja.

Produk kawan saya guna ni, siap ada ujian dan kajian untuk pastikan produk ni benar-benar selamat tanpa bahan kimia.

Start masuk sekolah menengah, mak belikan cleanser apricot nutrimetics...kulit mmg ok, xde mslh apa pun...semua org puji kulit cantik. Lepas abis spm, ada naik jerawat sebijik di dahi, gatai pi cucuk dgn pin smpi jd bisul besar giler, muka bengkak, sampai demam...then bermula la kisah jerawat yg asyik naik dan permulaan skincare yg pelbagai...haha

Set Clean n clear (biasa2 je, jerawat asyik naik je)
Set AG2000 (xde efek pape pun)
Pakai balik set Nutrimetics (jerawat terkawal)
Tukar Set Clearasil sbb nak jimat (jerawat hilang tp kulit jd kering dan kasar) + krim fair n lovely pastu tukar krim safi (kulit jd putih woooo)
Cleanser Olay, toner Simple dan krim total effect olay (kulit jd lebih baik, lepas bersalin anak pertama trus jd ok sampai la anak kedua)

Set Enfuselle (jerawat naik balik)
Set MK (xde efek)
Set Avene (jerawat turun naik, kulit kering)
Set Clinelle (sama mcm avene)

Sabun Peewittt (makin teruk kulit, jadi nipis pedih mcm terbakar...menyesal pakai)
Cleanser Nutriwhite (x sesuai, jerawat x surut pun)
Set MK (kulit terawat balik, tp jerawat still on off x kira masa, kulit jd kering kat certain area, by the way ada nmpk perbezaan la compare sblm tu dan cuba nak konsisten dgn MK je)
Set YOUTH (the best!!!! Kulit jd lembut dan halus, xde dh area yg kering, minyak terkawal, lembap je kulit, jerawat naik time nak period je dan x byk mcm sblm2 ni)

-Puan Mel

==========================================================


Skincare Youth Shaklee sangatlah tak sama dengan skicare lain sebab Shaklee ambik masa 8 tahun untuk hasilkan produk ni. Dalam masa 8 tahun tu macam-macam ujian dan kajian dijalankan untuk pastikan produk ini the best, sesuai untuk semua jenis kulit dan berkesan 100%.

2/3 daripada orang yang mengikut kajian ini disahkan mendapat kulit 10 tahun lebih muda dari usia sebenar. 

Best ke best?

Dan ini dibuktikan melalui ujian makmal. Bukan apa yang orang yang orang tu rasa, atau tanya-tanya orang.

Untuk kulit yang lebih baik, bebas cela dengan skincare selamat yang dijamin bebas 1,500 bahan kimia anda hanya perlu buat langkah mudah iaitu tukar skincare anda.

Untuk info lanjut tentang YOUTH atau nak buat tempahan, boleh hubungi 

Fyda - 012 621 1883
(www.wasap.my/60126211883)

Saturday, 2 June 2018

Cara Dapatkan Kulit Cantik Tanpa Bahan Kimia Lepas Salah Guna Produk

Cara Dapatkan Kulit Cantik Tanpa Bahan Kimia Lepas Salah Guna Produk


Ada orang kata susahnya nak cantik!

Dah guna macam-macam produk, dari yang tepek-tepek ke yang makan-makan tapi kulit duk macam tu jugak. Malah ada yang makin teruk. Jeragat makin banyak.

Kredit : SiakapKeli


Kenapa ya?

Ada 1 benda yang kita sering lupa, kulit kita juga perlukan nutrien untuk sihat. Kulit yang sihat, automatik akan nampak cantik dan berseri. So, kena tengok apa yang kita makan. Adakah makanan penuh nutrisi atau pun makanan yang merosakkan kulit?

Begitu juga, kita perlu ubah gaya hidup kita. Dari segi pemakanan, aktiviti fizikal, jauhkan diri daripada pencemaran dan asap rokok serta sentiasa berfikiran positif. Apabila dalaman sihat, terserlahlah kecantikan luaran. Betul tak?

Mungkin masih belum terlewat untuk anda miliki kulit yang cantik dan sihat. Saya nak cadangkan beberapa produk terbaik yang boleh membantu meningkatkan keyakinan diri sekali gus buatkan anda kelihatan cantik semula jadi. Kalau dah namanya semula jadi, kesannya agak lambat la. Tak boleh nak expect kulit cantik 3 hari, yang macam produk ada bahan kimia macam merkuri tu.

Yang penting, anda wajib amalkan secara konsisten. Barulah anda akan dapat kulit yang flawless dan glowing.

Sustained Released Vita C Plus



1. Memang diperlukan untuk penghasilan kolagen yang sememangnya diperlukan untuk keanjalan kulit.

2. Membantu penyembuhan luka jerawat

3. Bertindak sebagai antioksida yang meneutralkan radikal bebas yang merosakkan kulit.

GLA Complex



1. Mengurangkan keradangan pada kulit. Kalau ada keradangan, kulit kita pun akan rosak.

2. Untuk kestabilan hormon, jadi boleh kurangkan jeragat dan jerawat.

3. Melembapkan kulit dan melindungi dari sinaran UV.

4. Boleh bagi kesan glowing kepada kulit

CoQ-Trol Plus



1. Meningkatkan tenaga sel untuk membaiki sel yang rosak.

2. Bantu hilangkan jeragat

3. Bantu kulit berseri dan awet muda

4. Mengurangkan kedutan dan menganjalkan kulit

ESP (Soy Protein Isolate Powder)



1. Protein diperlukan untuk membaiki sel kulit dan menghasilkan sel baru yang baik.

2. Mengurangkan parut, menjadikan kulit cerah, gebu dan cantik walau tanda kedutan.

Shaklee Kolagen



1. Semua tahu kan kolagen sangat bermanfaat untuk kesihatan dan kecantikan kulit. Tapi kolagen Shaklee adalah terbaik sebab molekul yang sangat kecil dan mudah meresap.

2. Diekstrak daripada sisik ikan merah.

3. Terbukti meningkatkan penampilan kulit sebanyak 71% selepas penggunaan secara konsisten selama 8 minggu.

Produk-produk ini adalah sangat penting untuk kesihatan kulit kita kerana membekalkan nutrien yang sangat baik untuk kulit.



Hubungi saya untuk dapatkan produk ini atau info lanjut.
Saya akan guide cara untuk makan produk ni sehingga anda dapat hasil yang amazing.

Fyda - 012 621 1883
(www.wasap.my/60126211883)

Belian secara online : Boleh klik link ini Set Kulit Cantik Lepas Salah Guna Produk