Friday, 8 June 2018

Kulit Wajah Rosak Akibat Kosmetik Dan Macam-Macam Skincare, Akhirnya Temui Produk Terbaik

Kulit Wajah Rosak Akibat Kosmetik Dan Macam-Macam Skincare, Akhirnya Temui Produk Terbaik


Masa kita zaman remaja dulu, dah tentu kita pun ada keinginan nak cantik-cantik kan? So pantang tengok kawan-kawan guna skincare mesti nak cuba juga. Dan asal muka ada masalah sikit, terus nak tukar skincare.

Betul tak?

Masa budak-budak dulu mana ada duit banyak sangat, so guna jelah mana-mana ikut kemampuan. Kalau yang memang ada masalah kulit teruk sikit dan mak ayah nak masuk campur, adalah mak ayah beli yang mahal sikit.

Macam saya dulu, zaman sekolah saya memang tak ada masalah kulit sangat. Tak pandai nak cuci muka pun. Ikut kawan-kawan je, sebab tinggal kat asrama. Masa keluar outing ikutlah kawan-kawan beli kat supermarket.

Bila dah habis SPM, teruk sangat kulit muka saya. Tiba-tiba jerawat muncul entah dari mana. Memang sangat teruk. Bertukar-tukar skincare juga lah. Akhirnya, ayah saya mula risau. Maklumlah umur begitulah anak-anak perempuan ni nak cari boifren kan? Risau anak dia tak laku, so dia belikan ubat jerawat dari farmasi. Dalacin-T namanya.

Dalacin-T ada kandungan salicyclic asid yang boleh kecutkan jerawat. Lepas guna produk tu memang kurang terus jerawat. Lepas tu tak naik-naik dah. Tapi parut dia kekal sampai hari ni. Ni dalam usaha nak hilangkan parut.

SkinCare Bebas 1,500 Bahan Kimia Yang Ada Dalam Skincare Lain


Ok, saya nak share kisah kawan saya ni. Yang guna macam-macam skincare sejak zaman remaja, tapi ada je masalah kulit dia. Tak pandai selesai. Akhirnya, dia jumpa skincare yang terbaik. Sesuai untuk semua jenis kulit yang dah ubah kulit dia.

Yang paling best dia cakap, jerawat dah jarang naik dan kalau naik jerawat pun cepat je kering.

So, anda pun tentu nak skincare macam ni kan?

Masa eksperimen dah tamat. Walaupun pelbagai produk skincare tiba-tiba muncul macam cendawan lepas hujan, tapi hampir semua tak ada jaminan yang produk tu selamat. Hanya kenyataan daripada founder saja.

Produk kawan saya guna ni, siap ada ujian dan kajian untuk pastikan produk ni benar-benar selamat tanpa bahan kimia.

Start masuk sekolah menengah, mak belikan cleanser apricot nutrimetics...kulit mmg ok, xde mslh apa pun...semua org puji kulit cantik. Lepas abis spm, ada naik jerawat sebijik di dahi, gatai pi cucuk dgn pin smpi jd bisul besar giler, muka bengkak, sampai demam...then bermula la kisah jerawat yg asyik naik dan permulaan skincare yg pelbagai...haha

Set Clean n clear (biasa2 je, jerawat asyik naik je)
Set AG2000 (xde efek pape pun)
Pakai balik set Nutrimetics (jerawat terkawal)
Tukar Set Clearasil sbb nak jimat (jerawat hilang tp kulit jd kering dan kasar) + krim fair n lovely pastu tukar krim safi (kulit jd putih woooo)
Cleanser Olay, toner Simple dan krim total effect olay (kulit jd lebih baik, lepas bersalin anak pertama trus jd ok sampai la anak kedua)

Set Enfuselle (jerawat naik balik)
Set MK (xde efek)
Set Avene (jerawat turun naik, kulit kering)
Set Clinelle (sama mcm avene)

Sabun Peewittt (makin teruk kulit, jadi nipis pedih mcm terbakar...menyesal pakai)
Cleanser Nutriwhite (x sesuai, jerawat x surut pun)
Set MK (kulit terawat balik, tp jerawat still on off x kira masa, kulit jd kering kat certain area, by the way ada nmpk perbezaan la compare sblm tu dan cuba nak konsisten dgn MK je)
Set YOUTH (the best!!!! Kulit jd lembut dan halus, xde dh area yg kering, minyak terkawal, lembap je kulit, jerawat naik time nak period je dan x byk mcm sblm2 ni)

-Puan Mel

==========================================================


Skincare Youth Shaklee sangatlah tak sama dengan skicare lain sebab Shaklee ambik masa 8 tahun untuk hasilkan produk ni. Dalam masa 8 tahun tu macam-macam ujian dan kajian dijalankan untuk pastikan produk ini the best, sesuai untuk semua jenis kulit dan berkesan 100%.

2/3 daripada orang yang mengikut kajian ini disahkan mendapat kulit 10 tahun lebih muda dari usia sebenar. 

Best ke best?

Dan ini dibuktikan melalui ujian makmal. Bukan apa yang orang yang orang tu rasa, atau tanya-tanya orang.

Untuk kulit yang lebih baik, bebas cela dengan skincare selamat yang dijamin bebas 1,500 bahan kimia anda hanya perlu buat langkah mudah iaitu tukar skincare anda.

Untuk info lanjut tentang YOUTH atau nak buat tempahan, boleh hubungi 

Fyda - 012 621 1883
(www.wasap.my/60126211883)

No comments:

Post a Comment