Wednesday, 25 July 2018

3 Tips Pilih Serum Wajah Yang Sesuai Dengan Kulit

3 Tips Pilih Serum Wajah Yang Sesuai Dengan Kulit Anda


Kali ni saya nak share berkenaan serum. Serum adalah antara skin care terpenting untuk awet muda dan mengekalkan keremajaan kulit. Serum selalunya lebih mahal antara semua skin care sebab mengandungi kepekatan bahan aktif paling tinggi. Kebanyakan skin care memang masukkan bahan aktif dalam serum. 
Sebelum tu, anda kena tengok video ni tau sebab saya kongsi 3 tips untuk pilih serum yang sesuai dengan kulit anda









Apakah Serum Dan Apa Fungsinya Untuk Kecantikan?


Serum adalah salah satu skin care yang boleh membantu untuk kembalikan keremajaan kulit. Untuk awet muda lah senang. Kebanyakan skin care masukkkan bahan aktif ke dalam serum. Sebab tu serum sangat berkesan untuk hilangkan kedut, parut jerawat dan juga jeragat. 
Sebaiknya sebelum pakai serum, kita cuci muka dulu. Sebab kalau banyak kotoran di muka, serum mungkin susah nak menyerap masuk ke dalam kulit. 
Nak apply apa-apa skin care mestilah urut dari bawah ke atas, supaya kulit kita tak melanjut ke bawah.
Yang paling istimewa pada skin care YOUTH ialah semua produk dalam rangkaian skin care ni mengandungi bahan aktif, tapi serum YOUTH mengandungi 10x ganda kepekatan bahan aktif sebagai langkah memulihkan sel kulit yang kritikal. 


Youth Activating Serum terbaik daripada Shaklee



Terdiri daripada campuran vitamin, polifenol dan YOUTH Complex kami yang berkesan, ia menggalakkan penghasilan kolagen dan pembaharuan pada peringkat sel, membuatkan kulit anda berkelakuan lebih muda untuk mencapai keremajaan dan keserian terunggul.


Bahan aktif yang ada dalam serum YOUTH ni ialah :




1. Apple stem cell extract – Kajian menunjukkan ia dapat mengaktifkan dan mempercepatkan pembaharuan sel kulit untuk kulit kelihatan lebih muda. Ia juga mengekalkan serta memperbaikit tisu kulit supaya kulit anda kelihatan lebih berseri dan lembut



Kenapa Shaklee menggunakan sel stem apple?



Mula-mula kena tahu Shaklee bukan gunakan epal sembarangan, tapi Epal Swiss yang memang orang tak makan pun sebab rasanya yang pelik. Epal ni telah dikaji dan terbukti secara klinikal tak buruk selama berbulan-bulan sebab keupayaannya membaikpulih sel sendiri. 


      1.Meningkatkan pengeluaran sel stem manusia

      2.Melindungi sel dari tekanan

      3.Mengurangkan kedut.

2. Muscadine Grape – Polifenol Melindungi dan memperbaiki DNA sel dan dalam masa yang sama menghalang kerosan kolagen dan elastin.
3. Lotus Japonicus – Mengaktifkan Protien Youth yang penting untuk penjanaan semula sel bagi menghasilkan lebih kolagen, elastin dan fibrilin.
4. Schisandra Chinensis Fruit Extract – Secara tradisionalnya, herba ini digunakan di China, Korea dan Jepun untuk melegakan dan menenangkan keradangan dan kegatalan kulit. Ia bertindak menyokong struktur kulit muda dengan menyuburkan kulit dengan vitamin semulajadi dan antioksidan.
5. Vital Repair+ Complex – Memberikan Nutrien Anti oksida dan vitamin-vitamin penting untuk menghalang radikal bebas dari merosakkan kulit dan menggalakkan sel yang sihat

6. Encapsulated Vitamin A - Membantu untuk mengekalkan kesihatan kulit, mengurangkan kulit kusam, tona tak sekata, kedutan dan lebam bawah mata.
Mula-mula kena tahu Shaklee bukan gunakan epal sembarangan, tapi Epal Swiss yang memang orang tak makan pun sebab rasanya yang pelik. Epal ni telah dikaji dan terbukti secara klinikal tak buruk selama berbulan-bulan sebab keupayaannya membaikpulih sel sendiri. 

7 Kelebihan Dan Keistimewaan Youth Shaklee Berbanding Produk Lain Di Pasaran

  • Dihasilkan selepas 8 tahun kajian dan mempunyai 8 ‘patent pending’
  • Terbukti melalui kajian klinikal bebas daripada 2500 jenis bahan kimia berbahaya
  • Sesuai untuk semua lapisan usia dan semua jenis kulit
  • Keputusan ujian klinikal menunjukkan 100% wanita yang menggunakannya memiliki kulit yang lebih muda
  • Produk ‘vegan’ – tidak mengandungi bahan berasaskan haiwan
  • Bebas kekejaman ke atas haiwan. Ia tidak menjadikan haiwan sebagai bahan ujian
  • Bebas gluten

So, Youth memang memenuhi syarat yang menjamin kulit cantik dan selamat untuk jangka masa panjang.

Cara Nak Dapatkan Serum YOUTH

Anda boleh dapatkan serum saja, ataupun kalau nak hasil yang superb, terbaik mesti kena dapatkan 1 set YOUTH terus.


Boleh hubungi saya Fyda Noh - 012 621 1883 untuk tempahan sekarang dan dapatkan konsultasi terbaik untuk hasil yang terbaik.

(www.wasap.my/60126211883)


1 comment:

  1. Thanks for the info. Saya memang ada menggunakan barang2 shaklee. Tapi skincare product belum lagi. Menarik juga ni

    ReplyDelete