Friday, 6 July 2018

Produk Skincare Organik Terbaik Malaysia Bebas Bahan Kimia

Produk Skincare Organik Terbaik Malaysia Bebas Bahan Kimia


Kalau anda belum tahu mengenai skincare terbaru Shaklee, anda kena tahu sekarang sebab skincare ni ialah kejayaan paling hebat dalam sains kecantikan.

Produk ini dibangunkan oleh barisan saintis yang diketuai oleh Chris Kyrou, Timbalan Presiden Penyelidikan dan Pembangunan Skin Care di Shaklee Corporation. Sebelum join Shaklee pun memang Chris dah banyak buat kajian dan penyelidakan di syarikat-syarikat yabf tersenarai dalam Fortune 500. Dia dah berpengalaman selama lebih 20 tahun dalam bidang skincare dan kosmetik,

Istimewanya YOUTH sebab dah dipatenkan. Dan janji Shaklee kepada pengguna YOUTH ialah, bukan saja kesihatan kulit akan jadi lebih baik, tapi 100% kulit akan jadi lebih muda.

Apa pentingnya sangat nak patenkan produk? Dulu-dulu pernah ada kekecohan sebab tudung Fareeda kena tiru kan? Kenapa tak boleh tiru? Sebab tu tu dah dipaten. Bila dipaten maksudnya itu hak milik orang atau syarikat yang patenkan tu.

Kalau kita lah kan.. Kita dah reka sesuatu, mestila kita nak patenkan untuk jaga hak kita. Supaya orang tak



Bagaimana YOUTH Berbeza Dengan Skin Care Lain Di Pasaran?


Orang sekarang ni, baik lelaki atau wanita nak cari produk kecantikan yang semulajadi dan selamat. Cabaran dalam bidang kecantikan ni nak hasilkan produk semulajadi dan ada manfaat antipenuaan untuk memberi hasil terbaik kepada customer.

Ramai orang terpaksa terpaksa guna produk yang ada bahan kimia yang dipersoalkan untuk dapat hasil yang diingini.

Tapi dengan YOUTH anda tak perlu risau pasal bahan kimia ni, sebab melalui ujian makmal YOUTH dijamin bebas bahan kimia dan dijamin berkesan juga melalui ujian klinikal.

Keistimewaan Produk YOUTH


YOUTH dicipta untuk bertindak pada sel kulit sendiri dan dicipta untuk menangani pelbagai sebab penuaan kulit.

1. Bila usia meningkat, kadar pembaharuan sel kulit jadi lambat. Sebab tu kulit nampak berkedut dan hilang keserian. Dalam YOUTH, ada Ekstrak sel epal dan Vitamin A Retinol yang lembut untuk meningkatkan pembaharuan sel kulit. Macam sel budak-budak. Sebab tu kulit budak-budak cantik.

2. Bila makin berusia, sel kita dah tak mampu nak angkut nutrien dari darah ke kulit. Dalam YOUTH ada ekstrak buah Shisandra chinensis untuk meningkatkan produk yang boleh angkut nutrien ke kulit.

3. Pada usia 20-an dan ke atas, keupayaan kulit untuk buat kolagen juga berkurang. Kalau kurang kolagen, kulit nampak kusam dan berkedut. Dalam YOUTH ada ekstrak Lotus Japonicus yang merangsang Protein Youth dalam kulit untuk menghasilkan lebih banyak kolagen dan elastin. Kajian menunjukkan YOUTH adalah produk pertama yang menggunakan manfaat Protein Youth.

4. Yang terakhir tapi sangat penting juga, kita bukan je nak meremajakan kulit, tapi nak kena lindung sel kulit daripada rosak akibat persekitaran yang boleh rosakkan kulit.

Pendedahan kepada persekitaran ini termasuk cahaya matahari dan pencemaran bukan saja buat kulit cepat tua, tapi kulit kita akan cepat rosak.

Sebab tu YOUTH dilengkapi dengan polifenol daripada anggur Muskadin, pelbagai Vital-Repair (gabungan nutrien dan vitamin). Kedua-dua bahan ini terbukti melindungi kulit daripada persekitaran yang menggalakan penuaan awal.



YOUTH Diformulasi Dengan 'Free of'' list. Apa Tu 'Free of' List?


YOUTH adalah skin care yang bebas daripada 2,500 bahan kimia yang biasa digunakan dalam Skin Care, baik yang meragukan atau tak diragui. YOUTH boleh dibuktikan secara klinikal memang tak mengandungi apa-apa bahan kimia.

Ini adalah kejayaan terbesar sebab nak buat benda sangat lah susah. Kalau senang, mestilah takda masalah dengan produk-produk kecantikan di pasaran.

Ada juga produk yang claim organik dan diluluskan, tapi sebenarnya turut mengandungi bahan kimia dan jumlah yang dibenarkan. Tapi dalam YOUTH memang takde langsung.

Apakah Indeks Kulit?


Hari tu saya pernah tengok iklan produk kecantikan yang branded la. Katanya dia berkesan, tapi berdasarkan testimoni dan pandangan mata sahaja. Tapi YOUTH dibuktikan dalam makmal menggunakan Indeks Kulit.

Indeks Kulit ni dicipta oleh pakar dalam bidang kulit yang bertaraf dunia dengan kerjasama Dermatologist. Diorang kaji kulit orang dalam kumpulan umur tertentu dan menghasilkan cara untuk kira penampilan kulit secara objektif. Maksudnya ada data dia, bukan main tengok dengan mata kasar sahaja.

Dalam kajian klinikal tu mereka guna 60 wanita yang mana indeks kulit mereka diuji sebelum guna YOUTH. Dalam masa seminggu je, mereka dah muka rasa kulit dah ada perubahan yang baik. 100% wanita tersebut 100% mengalami perubahan kulit yang positif dan 60% daripada mereka kulit jadi 10 tahun lebih muda.

Kini Boleh Cantik Dengan Selamat


Ada orang yang gunakan produk-produk mahal tapi sayangnya tetap tak dapat hasil yang memuaskan. Malah, ada juga yang kulit makin rosak.

Tapi, Shaklee yang menggabungkan sains dan semulajadi mampu menghasilkan produk yang tiada tandingan, selamat dan terbukti berkesan.

YOUTH benar-benar akan menjadi skin care yang memenuhi keperluan pengguna hari ni, untuk dapatkan kesan yang bagus dan selamat tanpa bahan kimia.



Untuk dapatkan skin care yang terbaik untuk anda dengan konsultasi terbaik, boleh hubungi saya, Fyda di 012 621 1883 atau klik wasap ni www.wasap.my/60126211883


No comments:

Post a Comment